Ademcoaching

Ademcoaching

Ademen is leven!

“Ademen… We doen het vanaf het moment dat we geboren worden tot het moment dat we onze laatste zucht uitblazen. Een inspanning die we leveren, dag en nacht, zonder dat we ons daar veelal bewust van zijn, een natuurlijke handeling die vanzelf plaatsvindt. Wist je dat je gemiddeld 25000 keer per dag ademhaalt? Gek eigenlijk, dat je bij iets wat je zo ontzettend vaak doet, soms niet eens in de gaten hebt hoe essentieel het is.”

Wij hebben onze adem nodig om te leven. Onze ademhaling is nodig om de ‘motor’ goed te kunnen laten draaien. Als deze motor niet volledig functioneert zijn de effecten direct voelbaar. Door de adem te optimaliseren treed er op cellulair niveau heling op, zowel op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Dat betekent dat je de ademhaling kan inzetten op het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Als we inademen halen we zuurstof binnen die onze cellen voeden.

De verbonden ademhaling:
Verbonden ademhaling is een liefdevolle zelfhelende ademhalingstechniek waarbij je leert om je hele ademhalingssteen te gebruiken, om een open en verbonden ademhaling te bewerkstellen. Met de verbonden ademhaling verbind je de in en uitademing met elkaar(zonder pauzes tussen in en uitademing en vice versa). Bewust verbonden ademen doordringt het lichaam met energie.
Deze verbindende ademhaling herinnert jou aan wie jij werkelijk bent en legt opnieuw de verbinding met je ware aard.

Hartcoherentie:
Met eenvoudige ademhalingsoefeningen kun je hartcoherentie trainen. Zo komen hartslag en ademhaling synchroon met elkaar. De effecten zijn inmiddels ook wetenschappelijk bewezen. Het vermindert stress, verbeterd je immuun systeem, en maakt je alerter. Het helpt bij slapeloosheid, depressie, hyperventilatie en concentratieproblemen.
Lichaam en geest komen tot rust.